Odborníci na multifunkci – konvektomaty

Profesionální kuchyně se v dnešní době už jenom těžko obejde bez kvalitních kuchyňských přístrojů. Kuchyňské technologie se neustále vyvíjejí a zdokonalují, a to je skvělá zpráva pro kuchaře i majitele gastro provozů. Multifunkční zařízení dnes tvoří nedílnou součást většiny profesionálních kuchyní. Důvod je prostý – multifunkce šetří čas, energie, prostor i nervy kuchařů. 🙂 Pro majitele je z hlediska podnikání jejich největší výhodou vysoká rentabilita. S multifunkčním zařízením dokáže jeden kuchař nakrmit mnohem větší množství strávníků, než když pokrmy připravuje na zařízení jednoúčelovém. I zákazníci ocení kratší dobu čekání na jídlo, obzvlášť v době obědů. V InterGastu to dobře víme a proto přinášíme a upravujeme pro český trh nejnovější technologie od renomovaných zahraničních výrobců.

Konvektomat umožňuje tepelnou přípravu pomocí horkého vzduchu, pomocí horké páry, nebo libovolnou kombinací vzduchu a páry, a to v širokém rozpětí teplot. Příprava masa, ryb, drůbeže, zeleniny nebo pečiva nebyla nikdy snazší. Často stačí pouze nastavit požadovaný výsledek, vložit připravené suroviny do přístroje a čekat. Konvektomat je také ideálním pomocníkem pro nízkoteplotní úpravy, tedy noční vaření, sous-vide nebo pasterizaci. Zpravidla si poradí i s běžnými kulinářskými technikami, jako je vaření, pečení, dušení, smažení nebo grilování. Ocení ho každý, komu záleží na tom, aby své zákazníky obsloužil rychle a vždy ve stejné kvalitě. 

Konvektomat FlexiCombi od MKN s displejem Magic Pilot a rozšířenou komorou nabízí dostatek prostoru i vhodné funkce, aby se v okamžiku mohl proměnit v pekařskou pec nebo třeba parní hrnec. Téměř 100 přednastavených programů v systému autoChef představuje průřez základními procesy úprav od pečení drůbeže, až po vaření knedlíků. Do paměti autoChefa máte možnost uložit až 350 předvolených tepelných úprav. Systém rekuperace s možností regulace páry zajišťuje ty nejlepší výsledky, ať už pečete maso, přílohy nebo třeba cukroví. Díky páře lze dosáhnout mnohem větší výtěžnosti surovin, například při nízkoteplotní úpravě hovězího masa je to až o 25% více než při běžném vaření. Konvektomaty MKN mají automatický proces mytí WaveClean, který přístroj vyčistí za pomoci mycích kartuší. Kuchař po skončení práce pouze nasadí kartuši, spustí program mytí a může odejít domů. Díky široké škále funkcí je konvektomat MKN vhodný nejen pro kuchaře, ale i pro cukráře, pekaře nebo řezníky. 

Konvektomat iCombi Pro od Rational se také snaží šetřit čas kuchařů a finance majitelů restaurací. Kromě toho se Rational soustředí i na šetrnost k životnímu prostředí, a to už při výrobě svých technologií. iCombi je vhodný pro většinu metod vaření používaných v profesionálních kuchyních, ať už je to pára, horký vzduch nebo jejich kombinace. Skvělé výsledky zajistí bojlerový systém vývinu páry. Stejně jako FlexiCombi od MKN, nabízí i Rational iCombi možnost individuálního programování. Lze nastavit až 100 programů a kuchařských procesů až ve 12 krocích. Zároveň nabízí funkci jakéhosi manažera, který za kuchaře pohlídá dobu úpravy jednotlivých surovin připravovaných současně. Díky integrované wifi můžete průběh vaření sledovat a ovlivňovat prostřednictvím svého smartphonu. Také iCombi nabízí možnost automatického čištění, a to dokonce ve třech stupních intenzity.

Konvektomaty FlexiCombi od společnosti MKN a iCombi od Rationalu mají mnoho společného a zároveň se některými funkcemi liší. S výběrem vhodného přístroje pro váš provoz vám rádi poradíme a s radostí do detailu představíme funkce a výhody jednotlivých technologií. Při správné volbě velikosti a funkcí lze konvektomatem výrazně zjednodušit procesy ve velké i v malé kuchyni.